CAL & SIKEY vs SYNDEASIA - workshop

Cal & Sikey nemen samen met Syndaesia het dubstepluik van Play & Produce voor hun rekening. Gewapend met een projector, massa’s productiesoftware en een pak nieuwe tracks, zullen ze een heldere kijk brengen op de geschiedenis, tendensen en de verschillende productietechnieken van dubstep. De confrontatie tussen Cal & Sikey en Syndaesia wordt een zeer interessant experiment. Verwacht je aan een geanimeerde workshop met twee tegenpolen uit het genre!

16.30 - 17.30 / Dansstudio

CAL & SIKEY
 
 

 

Cal en Sikey presenteerden vorig jaar op StuBru de dubstepshow Baselab: tasty dubstep en grime flavours. Dit jaar hebben ze een nieuw project opgestart. Als Baselab Sound trekken ze naar de vetste party's met een brede mix van zware –Dubstep-Uk Garage-Drum & Bass-Grime-…–  bassen allerhande.

 
 
Myspace Cal
Myspace Sikey
 
Cal & Sikey zijn al jaren vaste waarden in de Belgische dubstep-scene en samen met Kastor & Dice, Bunzero en Mate grondleggers van het genre in ons land. Met hun radioshow op Fm Brussel en later op StuBru brachten ze met 'Baselab' deze sound naar heel luisterend Vlaanderen. Vandaag gaan ze door het leven als Baselab Sound, een fris concept dat invloeden vindt in house, techno, dubstep, funk en drum ‘n’ bass.
 
 
SYNDAESIA 
 

Een agressieve en futuristische cocktail van nerveuze beats, pompende baslijnen en schreeuwende synths, dat is wat je mag verwachten van Syndaesia. Deze jonge producer en gitarist uit Brussel maakt reeds elektronische muziek sinds 2005 en laat zich kenmerken door het beste van dubstep, drum&bass, reggae en electro-house samen te persen tot een briesende aanval op je oren! Luide dansvloergerichte muziek zonder scrupules, meer moet dat niet zijn!

 
 
Myspace Syndaesia
 
Sinds hij in 2010 met de track ‘Bad Karma’ de vi.be/switch-producer contest won, gaat het enkel vooruit voor Niels Craenen, a.k.a. Syndaesia. De jonge producer uit Leuven maakt furore in de dubstepscene door samen met AKS officiële remixes te maken voor grote namen als Wu-Tang Clan, Sound of Stereo, en Steed Lord en bracht onlangs op het Amerikaanse dubsteplabel Code of Arms Records zijn debuutplaat ‘Turbulence’ uit. Naast Syndaesia is Niels ook gitarist bij de elektronische band Addicted Kru Sound. Zijn sound combineert het experimentele van dubstep met het energieke van rave en laat zich kenmerken door een aanstekelijk crossover-appeal.
 
 

kozzmozz link Link SAE link bekafun link amptec link timespace link sabam link beglec link variphone link mediasatellite link pioneer link resolume link interface link steinberg link sonic8 link elektropedia link homerecording link vlaanderen link vlaams brabant link oost-vlaanderen link ello mobile link t-interim link mijnevent link winforlife link KBC link fnac link stubru link roland link Jim link ampco link afterparty