Sound of Stereo - workshop

  

Sound Of Stereo is Jochen Sablon en Vincent De Boeck. Ze oogstten enorme successen met hits als ‘Zipper’, ‘Heads Up’ en de in dubstepkringen legendarische remix van 2 Fabiola’s ‘Lift U Up’.

De vruchten van hun harde werk vertaalden zich tot nu toe in een MIA-nominatie en een Amerikaanse tournee met als hoogtepunt hun doortocht op het prestigieuze Electric Daisy Carnival in L.A.

Om in de prestigieuze sfeer te blijven komen ze ook op Play & Produce langs. In hun sessie kom je alles te weten over het producen van elektronische muziek.

 
14.00 - 15.00 / Theaterzaal

Myspace Sound Of Stereo
 

Interview Sound Of Stereo

Valt er veel hardware te bespeuren in jullie studio?
SOS: “Naast onze pc, Event monitors en onze nieuwe MOTU 828Mk2 audio interface, gebruiken we ook een Mackie Controller. Die is handig voor het afmixen, het instellen van cue points en het aansturen van de sequencer. Verder hebben we ook tijdelijk enkele geleende synths zoals een Roland TB-303, een Roland SH-101 en een of andere oude single oscillator Moog. Al is het niet altijd even makkelijk om bepaalde oude synths te integreren in een hedendaagse setup. Sommige toestellen hebben bijvoorbeeld geen MIDI-uitgang waardoor je al iets van elektronica moet kennen, wil je ze aansturen met de pc.”

Welke DAW geniet jullie voorkeur?
SOS: “Mijn eerste stapjes zette ik in Reason 3. Later integreerde ik ook FLStudio via Rewire omdat de step-sequencer me wel handig leek. Uiteindelijk bleek die combinatie te omslachtig omdat we steeds in twee verschillende programma’s moesten werken, en daarom zijn we gesetteld met Cubase SX3.”

Wat is voor jullie het mooiste aspect van het producerschap?
SOS: “Ik vind het persoonlijk geweldig om de ene dag een nummer af te werken in de studio en de dag erna de reactie te zien van een live publiek. Dat is echt het beste gevoel: mensen zien die plezier hebben op iets wat de dag ervoor nog maar een pril idee was. En wanneer anderen de track dan ook beginnen te spelen en op hun beurt nóg meer mensen aanzetten om te feesten ... zalig! Tenslotte zijn we allebei gepassioneerd door muziek, en alleen al het feit dat we de kans krijgen om er dagelijks mee bezig te zijn, is fantastisch.”

Wat zouden jullie een beginnend producer aanraden om gehoord te worden?

SOS: “Social media zijn zeer belangrijk. Iedere artiest heeft zo zijn eigen mix van Facebooks, MySpaces en SoundClouds. Je moet er wel op letten dat je je niet te hard opdringt. Probeer net genoeg te pushen en bij de juiste mensen. In het begin is dat niet evident omdat je natuurlijk nog niet zo veel contacten hebt, maar er moet maar één sleutelfiguur zijn die je muziek goed vindt om de bal aan het rollen te brengen.”

 

 
 

kozzmozz link Link SAE link bekafun link amptec link timespace link sabam link beglec link variphone link mediasatellite link pioneer link resolume link interface link steinberg link sonic8 link elektropedia link homerecording link vlaanderen link vlaams brabant link oost-vlaanderen link ello mobile link t-interim link mijnevent link winforlife link KBC link fnac link stubru link roland link Jim link ampco link afterparty