22 Feb 2013

Pioneer was here

En ook Pioneer heeft een verslag uit!


15 Nov 2012

Tumult.fm - herbeluister

Tumult.fm, de culturele radioshow op Urgent, maakte een stevig verslag over Play & Produce met audiofragmenten met Bobby Ewing, enkele Demofeedback-ervaringsdeskundigen en interviews met onze eigen Wim Thijs (programmator Play & Produce) en Jan Pauly (popadvies). 


15 Nov 2012

Fuzz over Play & Produce

Ook Fuzz Magazine kent Play & Produce 2012 4 sterren (op vijf) toe. Het volledige verslag lees je hier - hun conclusie luidt als volgt:

Een opvallend fijne en open sfeer afgelopen zaterdag in mooi ingekleede Vooruit. Poppunt kon genieten van een volledig uitverkochte editie van Play & Produce, maar vooral van een geïnteresseerd en gepassioneerd publiek uit alle verschillende hoeken. De groentjes gingen hand in hand met de experts. Wie zonder plan rondliep in De Vooruit kon wel eens teleurgesteld buitenwandelen. Want ook in Gent was volzet nog steeds volzet en moesten laatkomers het zich bij bepaalde workshops beklagen. Maar wie zijn kansen grijpt op een event zoals dit, en er zijn er geen andere in België, kan een hele stap vooruitkomen. Wie weet loop je de juiste artiest of manager tegen het lijf, leer je een midi-controller kennen die je sinds jaar en dag mist in je collectie of zetten topdj's als Murdock of The Oddword je op het juiste been met je draaitafels. Over twee jaar maken we het graag opnieuw mee.


14 Nov 2012

FOCUS: Play & Produce

Play & Produce 2012 - keer nog even terug met dit filmpje...


13 Nov 2012

Het Fotoverslag

We pleurden zonet het fotoverslag op onze Facebook page. Snuif de sfeer nog n's op en tag er gerust op los!

© Mr&Ms FLASH 


11 Nov 2012

**** en een verslag

Play & Produce 2012 kreeg maar liefst 4 sterren van Cutting Edge en een verslag dat eindigt met:

Play & Produce werd overrompeld door producers en dj's. Zowel jonge veulens als oude vossen die wilden bijleren. Het was de uitgelezen kans van het jaar om als dj of producer te weten te komen hoe ver je staat en hoe je in de toekomst kan werken. Wie niet in de Gentse Vooruit was, had ongelijk. Want wij vonden het verdomd boeiend. Al zal het wel nog even duren voor we zelf in de hitlijsten staan.

Lees het hele verslag hier.


11 Nov 2012

Applaus

Terwijl wij in onze zetel liggen te bekomen van het avontuur vragen we u even de handen op elkaar te zetten voor uzelf. De artiesten en partners die er mee voor hebben gezorgd dat Play & Produce zich op topniveau afspeelde. De Poppunt-vrijwilligers die zich van 7u tot 21u de ziel uit het lijf hebben gewerkt. En het publiek, dat met z'n enthousiasme, nieuwsgierigheid en interesse Play & Produce 2012 tot een top-editie maakte.


10 Nov 2012

Play & Produce 2012 is uitverkocht!

Yup, Play & Produce 2012 is tot op het laatste ticket uitverkocht, je kan m.a.w. geen tickets meer krijgen aan de kassa! Wil je toch nog een pintje komen drinken en misschien enkele contacten leggen, dan kan je om 18u terecht in het Vooruit-café waar Maes trakteert in de Maes Meet-up bar.


10 Nov 2012

Deuren om 12.30u - Nog tickets aan de kassa

FINALLY! Aftellen tot 12.30u - dan gooien we de deuren van de Vooruit open voor de derde editie van Play & Produce. Voorlopig zijn er nog tickets beschikbaar aan de kassa. We raden je wel aan niet te laat te arriveren om er zeker van te zijn dat je nog binnen kunt.


10 Nov 2012

This is it!


09 Nov 2012

Ca$h aan de kassa

Indien je je ticket voor Play & Produce morgen aan de deur wil kopen, hou er dan rekening mee dat je niet met je bankkaart kunt betalen. Aan de ingang van Vooruit is er wel een geldautomaat dus dat mag geen probleem vormen, maar een gewaarschuwde P&P'er is er op zijn minst twee waard.

 


09 Nov 2012

Metro x Play & Produce

En ook Metro heeft LIEFDE voor Play & Produce (en Murdock)! Je kan de krant vandaag nalezen op de Metro-site.

 


09 Nov 2012

Countdown


08 Nov 2012

AKS pakt Selah Sue onder handen

AKS (Addicted Kru Sound) geeft op Play & Produce een masterclass 'Mixing Bass Music' in Limits - al gehoord hoe ze Selah Sue's Crazy Vibes aanpakten?

 


08 Nov 2012

Murdock in Select

Gisteren legde Murdock in Select op Studio Brussel haarfijn uit waarom je ab-so-luut naar Play & Produce moet komen (herbeluister). Hij vertelt ook al even waar het in z'n masterclass over zal gaan.


08 Nov 2012

Countdown


07 Nov 2012

Die dag in Focus Knack

Geplukt uit de agenda van Focus Knack: "Voor wie zijn turntable skills wil verfijnen, wil weten hoe je aan een remix begint of gewoon feedback wil van grote namen als Moonlight Matters en STIJN heeft Play & Produce opnieuw een dagvullend programma klaarstaan. Verplichte kost voor elke dj, producer en muzikant." We hadden het niet beter kunnen zeggen.


07 Nov 2012

Inschrijving niet vereist

We horen hier en daar mensen die zich zorgelijk uitlaten over het feit dat ze zich niet hebben ingeschreven. GEEN PROBLEEM! Voor het merendeel van de items op het Play & Produce-programma hoef je helemaal niet in te schrijven. Enkel voor de fotoshoot, masterclasses, Demofeedback en dj-clip moest dat gebeuren, maar ook daarvoor kan je ter plaatse informeren of er hier en daar nog een plekje vrij is. Wie niet inschreef voor Demofeedback kan ook de hele dag door terecht bij de speedfeedback!


07 Nov 2012

Countdown


06 Nov 2012

Krijg feedback van Nosedrip & Alectric

Inschrijven voor Demofeedback kan nog tot morgenmiddag (woe 7 november). Ben je niet ingeschreven, dan kan je terecht op de Speedfeedback of checken aan de balie in het Vooruit-café waar er nog een plaatsje vrij is.

Nosedrip en Alectric vormen één van de duo's die dj-feedback voor hun rekening zullen nemen.  Even voorstellen:

 Voor dj Nosedrip (Ziggy voor de vrienden) zal 2011 nog lange tijd nazinderen als het jaar van zijn onvermijdelijke doorbraak. Dit 22-jarige Gentse wonderkind was vorige zomer zeer gegeerd als support act voor kleppers als Baths, Phaeleh, Tokimonsta, Carl Craig, Gold Panda en Gaslamp Killer. Tussen zijn drukke schema door verzorgde hij ook nog eens wekelijks een sessie op de jongerenradio Villa Bota en cureerde hij zijn slot op de Belgische afdeling van 22tracks. Al is zijn platenkeuze niet meteen wat je zou verwachten van een beginnende dj: Nosedrip volgt geen enkele trend, weigert te hervallen in genres en verbaast vriend en vijand met zijn eigenzinnige, compromisloze selecties. Lees verder op poppunt.be.

 Alectric is een dubstep-dj uit Leuven. Hij is al langer bezig met muziek, maar sinds twee jaar staat hij zelf achter de draaitafels. Zijn strakke, verrassende en vooral muzikale sets leverden hem eind vorig jaar winst op in de 45 Toeren dj-contest (provincie Vlaams-Brabant). In zijn voornaamste genre, dubstep, is hij vooral beïnvloed door de synth-geladen purple sound uit Bristol (Joker, Guido, Gemmy).


06 Nov 2012

De Morgen weet wat goed voor u is

Vandaag in De Morgen: Sebastiaan Vandevoorde aan het woord die op de eerste editie van Play & Produce de nodige contacten legde voor de start van z'n carrière - aanvankelijk met Villa, nu als Moonlight Matters. Eén van de redenen waarom we dit jaar afsluiten met de Maes Meetup-bar.

Dit jaar komt Moonlight Matters terug, maar dan wel om een workshop voor z'n rekening te nemen. 


06 Nov 2012

Countdown


06 Nov 2012

Skiggy Rapz

Producer, rapper en druk studiobeest Skiggy Rapz beter leren kennen voor je naar z'n workshop afzakt? Interface Magazine interviewde de man en stelde deze Spotify playlist samen.

 

 


05 Nov 2012

Countdown


31 Oct 2012

Maes Meetup-bar

Play & Produce in schoonheid afronden? Bij voorkeur met een koud pintje? Dat kan! Meer nog: Poppuntpartner Maes geeft op zaterdag 10 november om 18u twee vaten weg in het Vooruit-café!

Blijf dus zeker nog even hangen, je bevindt je immers onder héél wat gelijkgestemde zielen én heel wat professionals die wat te betekenen hebben in de scene. Misschien leg je wel enkele nieuwe, zeer interessante contacten. Niet dat een fris biertje geen afdoende reden is om nog even te blijven natuurlijk…

 

(foto: Joachim Dewilde)

 

 


29 Oct 2012

Dubstep-pioneer Mala vervolledigt affiche

Mala, ook gekend als de ene helft van Digital Mystikz (DMZ), god voor dubstep-fanatici en dubstep-icoon tout court, vervolledigt de affiche van Play & Produce. Hij trakteert er de bezoekers op een workshop: een once-in-a-lifetime-ervaring voor beginnende én ervaren dj's en producers.

Begin deze eeuw richtte de Brit het producersduo Digital Myskitz -kortweg DMZ- op. Samen met Coki stuurde hij zijn bass-heavy tracks de wereld in, kreeg de steun van BBC-legende John Peel en vergaarde internationale faam. In 2011 reisde Mala naar Cuba in het gezelschap van Gilles Peterson. Hij kwam terug met het album 'Mala in Cuba' en bewijst daarmee dat ook Caraïbische klanken hem niet vreemd zijn. Met zijn met reggae doordrongen dubstep brengt hij het genre zoals het ooit was: donker, sfeervol en dubby!

Tijdens zijn workshop op Play & Produce laat Mala in zijn kaarten kijken. In een interview-setting kom je te weten waar hij zijn mosterd haalt en onthult zijn invloeden. Daarnaast gunt hij het publiek een technische blik achter zijn dubstep-schermen. Hoe bouwt hij z'n tracks op en hoe bekomt hij die specifieke, donkere en dubby sound? Je komt het allemaal te weten tijdens Play & Produce.

Naast genre-overschrijdend komt Play & Produce dus ook grensoverschrijdend uit de hoek, met heel wat internationale toppers op de affiche. Techno-pionier Chris Liebing (Duitsland) bijvoorbeeld, hiphop-held Skiggy Rapz (Nederland), boegbeeld van de hedendaagse elektronische muziek Martyn (Nederland) en productspecialisten uit Zweden (Mattias Häggström Gerdt, Reason) en Nederland (Michael Gomes, Cubase). Daarnaast vereren ook heel wat Belgische grootheden met internationale allure Play & Produce met hun aanwezigheid, denk maar aan namen als San Soda, Moonlight Matters en AKS.

 


26 Oct 2012

De Spot

Play & Produce heeft ook een tv-spot - binnenkort te zien op Acht , met muziek van KBC Anthem Contest-winnaar LTGL

 


25 Oct 2012

Ableton News

Nieuws uit de Ableton-stal! Het merk lanceert Ableton Live 9 en Push (dedicated hardware controller). Je vindt Ableton op Play & Produce in de vorm van een workshop door San Soda en de hele dag door op de Playground in de Wintertuin!

 Ableton Push in actie:

 

 Nieuw in Ableton Live 9:


24 Oct 2012

Roland Sound Design Challenge - Derde uitdaging

Filip Vandueren lanceerde net z'n derde uitdaging in de Roland Sound Design Challenge! Deelnemen kan op vi.be. In z'n workshop op Play & Produce doet hij, samen met Milk Inc.-toetsenist Peter Schreurs, alles uit de doeken over sound design!

 

 


23 Oct 2012

Laatste inschrijvingen Demofeedback

Ben jij al ingeschreven voor Demofeedback? Bij volgende panels zijn nog enkele plekjes vrij, je kan nog de hele week inschrijven:

Feedback en tips nodig over de aanpak van je visuele identiteit? Schrijf je in bij het panel digitale identiteit & online imago met Arnout Bracke (ex-Studio Brussel, Woestijnvis) & Martin Corlazzoli (N.E.W.S., Dr Lektroluv, Soul Migrantz)

PRODUCERS - leg je tracks voor aan volgende panels:

 • Binnen het genre house kan je nog terecht bij Metrobox & Maks Konings
 • Bezig met bass music? Schrijf je in bij Sikey (Cal & Sikey) & Sam Ostyn
 • Beschouw je jezelf als een geluidskunstenaar binnen eender welk genre, kom dan n's langs bij Micha Volders (Vermin Twins) & Raffaele Brescia (Sweet Coffee)
 • De mening van een muziekjournalist? Het panel met Sasha Van Der Speeten (De Standaard) & Gunter Van Assche (De Morgen) staat tot uw dienst!
 • Bezig met dubstep (en  andere elektronische genres): join Bart Dujardin & BunZer0
 • Ook bij Syndaesia & Point.Blank kan je terecht met je dubstep tracks.

DJ'S - leg je mixtape voor aan:

 • Party dj's: Dirk Stoops & Merdan Taplak
 • Drum 'n Bass: One87 & Wontime
 • House dj's: D'Steph & Dj Smos
 • Eclectisch & elektronisch: Nosedrip & Alectric
 • Of bij legendarische platenbazen Fred DG (Deep'Art) & Renaat Vandepapeliere (R&S)

 

 

 


23 Oct 2012

Infosessie Online Tracks Releasen

Iedereen kent de bekendste downloadstores wel. Maar hoe kan je je tracks zelf via die winkels verkopen? Wat zijn de voorwaarden en de verschillen tussen die platformen? En zijn er nog andere manieren om je muziek online aan de man/vrouw te brengen? Jan Pauly (Poppunt) doet in zijn infosessie een boekje open over alles wat met DIY online distributie te maken heeft.

Poppunt staat overigens het hele jaar door ter jouwer beschikking voor popadvies. Zit je met vragen over het beschermen, promoten, verspreiden, organiseren, beheren,… van je muziek of je activiteiten? Bekijk dan zeker even de info op onze site (poppunt.be). Vind je niet wat je zoekt? Eén adres: popadvies@poppunt.be.

 
kozzmozz link Link SAE link bekafun link amptec link steinberg link ableton link variphone link sync link pioneer link sennheiser link interface link playright link bose link focusrite link homerecording link vlaanderen link vlaams brabant link oost-vlaanderen link ello mobile link t-interim link vooruit link winforlife link KBC link fnac link stubru link Acht link maes link face link Sabam link propellerhead link limits