Programma

Music Talks! Business Talks! DJ Masterclasses! Een Academy voor beginners! Onze gear-beurs de Playground! En dat mét nationale en internationale toppers als Dave Clarke, Paula Temple, Emmanuel Barron (Savoir Faire), Kraak & Smaak, The Subs, Murdock, Lefto, Poldoore, Jerboa, Herrmutt Lobby, The Mixfitz, Dj Ghost, Eppo Janssen (Pukkelpop), Tom Stoop (Laundry Day)... en vele anderen. Wil je op de hoogte blijven van al het Play & Produce-nieuws? Check regelmatig deze site, volg ons op FacebookTwitter, of laat je mailadres achter en we sturen het heet-van-de-naald nieuws recht naar je inbox. 

Gesponsord
Music Talks

Music Talks... in deze sessies gaat het over - what did you expect? - muziek! Verwacht je aan technische tips en tricks, inspirerende verhalen en next level productietechnieken van Dave Clarke, Emmanuel Barron (Savoir Faire), Paula Temple, Jerboa, The Subs, Lefto, Poldoore, Herrmutt Lobby én én én meeeerrrrrr. Stay tuned voor meer updates over de Music Talks... 

Dave Clarke

De baron van de techno komt met al z'n knowhow naar Play & Produce. Over het verleden, heden en de toekomst van de techno... Laat je inspireren door een van 's werelds grootste dj-legendes. 

Lees meer

Emmanuel Barron (Savoir Faire)

Leading man bij het Franse toonaangevende label/management/younameit Savoir Faire, het brein achter o.a. Brodinski en Gesaffelstein. Monsieur Barron is daarnaast ook nog clubeigenaar van de gerenommeerde Parijse danstempel Social Club en medeoprichter van het Bromance-label. Bienvenue en France... 

Lees meer

Paula Temple

In 2013 bracht het mythische label R&S een monumentale release uit: 'Colonized' van Paula Temple. Haar remixes voor onder andere The Knife en Knox op Boysnoize Records en haar set op I Love Techno schoten haar instant naar de hoogste regionen van de hedendaagse techno-scene. Op Play & Produce geeft Paula Temple haar productiegeheimen prijs. 

Lees meer

The Subs

The Subs staan garant voor waanzinnig explosieve liveshows. Maar hoe vertaal je als elektronisch producer je tracks naar een podiumomgeving? De koningen van de dansbaarheid leggen het je haarfijn uit. 

Lees meer

Lefto

Dj en tastemaker Lefto blikt terug op 15 jaar platen draaien en wereldreizen. Een verhaal met plaats voor klinkende namen als Gilles Peterson, Studio Brussel, Brownswood, Stones Throw, Rough Trade en Flying Lotus. The man, the story.... 

Lees meer

Kraak & Smaak: producen met Cubase

Het Nederlandse productietrio Kraak & Smaak brak door met de hitsingle 'Squeeze Me' (ft. Ben Westbeech) en kon je aan het werk zien bij Jimmy Kimmel en op festivals als Glastonbury, Coachella en Sziget. Op 8 november leiden ze je rond in de wondere wereld van productie en leren ze je de kneepjes van het Cubase-vak. 

Lees meer

Poldoore

Soul, funk en jazz gemixt tot hiphop

Soul, funk en jazz gemixt tot hiphop. Poldoores muziek gaat over de positive vibe. België, maar ook de States zijn z'n thuishaven. Met z’n ene oor in de oudere muziek en het andere in de nieuwe creëert hij z’n eigen sound. Sinds 2011 werd Poldoore opgepikt door het Amerikaanse label Cold Bused waar hij 2 vinylreleases, enkele remixen en een full album op z’n naam heeft staan. Benieuwd hoe hij zijn productieproces verloopt? Poldoore doet het allemaal uit de doeken met het programma Ableton live. Volg mee hoe een volledig nummer wordt ontleed om jou die magical touch te verraden. Knippen in samples, creëren van een hiphop beat tot het afmixen van het volledige nummer.

Lees meer

Jerboa: mastering

Master Mastering

Frederik Dejongh aka Jerboa startte als turntablist. Hij doorliep letterlijk elke stap. Samplen, componeren, producen, you name it. Allemaal een aanloop naar de laatste stap in het opname process: mastering. Onlangs remixte Eels de Belgische artieste Mélanie De Biasio. Voor de mastering klopte Mister E aan bij Jerboa. Zijn motto: “I’m striving for perfection in everything I do". De perfectie kneepjes leren kennen van het mastering vak? Jerboa will be your man! 

Lees meer
Business talks

Talent is één ding, maar als producer heb je maar beter ook wat kennis van zaken. Let's talk bizz.... (more soon). 

DJ Masterclasses

Hang the dj... of net niet, want o.a. Murdock, The Mixfitz én dj Ghost staan paraat om je te bestoken met heel erg praktische dj-tips & tricks. Meer info over de DJ Masterclasses volgt binnenkort. 

Murdock

De don van de Belgische drum-'n-bass-scene komt naar Play & Produce. In zijn koffer: een bodemloos vat aan tips & tricks over het mixen van de heetste drum-'n-basstracks. 

Lees meer
Academy

Nog absoluut geen ervaring met draaien of beats produceren? Ook dan heb je véél te zoeken op Play & Produce, want in de Minard-schouwburg -op zo'n 100m van de Vooruit- stampen we een heuse Play & Produce Academy uit de grond! Gedurende de hele dag kan je er terecht voor beginnersworkshops over beats programmeren, nummers maken en je dj-skills opkrikken. De docenten van MusiCasa en DJ-School zorgen voor aangepaste workshops en sessies om je de eerste skills aan te leren op weg naar de mainstage van Tomorrowland en I Love Techno. Niet twijfelen, komen!

Feedback - powered by Bose

Dringend hulp nodig bij een mixtape en/of klaar om je beste tracks en remixes gewillig te onderwerpen aan het strenge maar rechtvaardige oor van doorwinterde dj's, producers en experts uit de muziekindustrie? Dan hebben wij goed nieuws, want tijdens Play & Produce staat ons leger aan feedbackers opnieuw volledig tot jouw dienst in het Vooruit Café!

Lees meer

Producer-panels

13.30-18.00u

Negen producer-panels, achttien uitverkorenen die als geen ander de kunst van het producen vatten en met plezier hun wijsheid delen... 't Is te zeggen, door constructieve feedback te geven op je ingezonden track. 
Met onder andere: Boy Kortekaas (The Oddword), Seba Vandevoorde (Moonlight Matters), Jonas Kiesekoms (Mumbai Science), ...

Lees meer

Dj-panels

13.30-18.00u

Acht professionele duo's uit de dj-wereld, helemaal klaar om jullie mixtapes te overladen met even kritische als constructieve feedback.
Met onder andere: Jurgen Vanhessche (One87), Koen Galle (Kong), Nicolas Geysens (San Soda), Tom Stoop (Laundry Day), Peter Luts, ... 

Lees meer
Demo Pitch - powered by Bose

In de categorie "gloednieuw" organiseren we deze editie een heuse Demo Pitch! Ben je helemaal klaar om met je muziek een stap te zetten richting een label? Dan krijg je dankzij onze Demo Pitch een unieke kans om je track of mixtape te laten beoordelen door een van de acht aanwezige labelpanels, bevolkt met mensen van toonzettende labels als Top Notch, R&S en Hospital Records. Ontdek hieronder alle deelnemende labels en - als je helemaal zeker bent van je stuk - schrijf je in!

Playground

Gear-freak? De nieuwse snufjes en de vetste gear om je vingers bij af te likken vind je opnieuw op de Playground: onze beurs waar je de hele dag zélf aan de knoppen mag draaien. Oftewel: de ultieme speeltuin voor dj's en producers. Maak kennig met de laatste nieuwigheden van Amptec, Arturia, Bekafun, Bose, EMstudios, FACE, KEYMUSIC, Interface, Moré, MusiCasa, Pioneer, Prolight+Sound, Roland, Sennheiser, Steinberg en Variphone

Play more

Is je honger nog niet gestild? Great, want er is plenty of more! Stay tuned voor meer info! 

The Road to the Academy

Op 8 november kan je tijdens Play & Produce in de Academy terecht voor een stevige portie beats voor beginners. Kan je niet wachten tot dan om de dj of producer in jezelf een kickstart te geven? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want voor 't eerst organiseren we "The Road to the Academy" in samenwerking met Kinky Star. Vier workshops in september en oktober in Kinky Star over producen, Ableton, beatmatching, mixing & mastering. Helemaal gratis, maar inschrijven is verplicht!

Inschrijven voor The road to the academy

Introductie tot Producer

Wo 17 september, 14:00-17:00 • Kinky Star

Ben jij dj en wil je graag je eigen muziek maken? Of speel je in een band en wil je graag zelf nummers opnemen? De pro's van MusiCasa en MC Messenjah vertellen je hoe je dat aanpakt in onze allereerste The Road to the Academy-workshop op woensdag 17 september in de Kinky Star. Deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht, soooo hurry up! 

Lees meer

Ableton Live met Point Black

Wil jij zowel live on the spot als in de studio muziek maken met een echte live-touch? Wil jij vrij kunnen improviseren en spelen met muzikale ideeën zonder de begrenzingen van een tijdlijn? MusiCasa haalt er dubstep-legende Point Blank bij om je de tips & tricks van Ableton Live te tonen tijdens de tweede The Road to the Academy workshop op woensdag 1 oktober in de Kinky Star. Gratis en voor niets, maar inschrijven is een must!

Lees meer