Gesponsord
Concertzaal

In de concertzaal dompelen we je onder in drie grote cases. Experten, muzikanten en ervaringsdeskundigen (denk aan internationale namen en muziekhelden van eigen bodem) vuren er hun knowhow, inzichten en uiteraard ook een stevige portie muziek op je af.

Signature Sound

Hoe ontwikkel je als artiest je muzikale identiteit? Hoe zorg je ervoor dat je uniek en anders dan de anderen klinkt? Tijdens deze case kom je te weten hoe professionele bands en producers tot hun signature sound kwamen.

Ga naar Signature Sound

Het Album als Statement

Album, say what? Inderdaad, zijn albums anno 2013 nog relevant? Of wat is er dan de dag van vandaag -waarin één single soms genoeg lijkt om de wereld te veroveren- wel belangrijk voor een artiest? Hoe bouw je als band je verhaal op en wat komt daar allemaal bij kijken? Je verneemt het van de pro’s.

Ga naar Het Album als Statement

On the Road

Unieke sound, check? Killer album, check? Tijd om je publiek daarvan te overtuigen… de baan op en spelen maar! Muzikanten zijn immers nomaden die zich van hot naar her reppen om hun ding te doen. Hoe organiseer én overleef je zo’n tour?

Ga naar On the Road

De laatste ronde

De laatste ronde in de concertzaal is voorbehouden voor een overschouwend verslag door Tom Barman. Hij volgt de heel dag en wordt over de verschillende thema's aan de tand gevoeld door Wouter Van Driessche (De Tijd) en de vleesgeworden muziekencyclopedie Jan Delvaux (Humo, Radio 1). 

Ga naar De laatste ronde

Mintzkov

Zonder muziek geen Muzikantendag of course, dus zorgt Mintzkov voor muzikale intermezzo's in de concertzaal!  

Ga naar Mintzkov
Club

In de intiemere setting van de AB Club kan je terecht voor muzikale sessies met hands-on info van topmuzikanten, a little less conversation, a little more action dus. Topmuzikanten dikken er je praktijkkennis aan in enkele muzikale sessies die tot de rand worden gevuld met hands-on tips & tricks. We serveren er verschillende genres: van (harde) rock over pop tot funk en soul. 

Verwacht je aan tips van Gabriel RiosAmenra en Mauro Pawlowski!

Gabriel Rios

Schrijven tijdens de week en try-outs tijdens het weekend, zo schreef Gabriel Rios de laatste 3 jaar aan zijn nieuw album in New York City. Met de vrucht van al dat harde werk kwam hij terug naar België. Gewapend met een gitaar, een gouden stem en geflankeerd door 2 topmuzikanten op cello en bas zal hij ons Club-podium bestijgen. Hij speelt er zijn nieuwe nummers, vertelt er over zijn "back to basics"-aanpak en wacht er op jouw vragen. Een must see, vergeet vooral je vragenlijstje niet mee te brengen!

Ga naar Gabriel Rios

Amenra

In deze sessie komen jullie alles te weten over het verleden, heden en toekomst van de doom/sludge/post metal band Amenra. Deze groep is al sinds 1999 bezig aan the road to success en heeft dus enkele leuke anekdotes te vertellen. Bovendien is er ook ruimte voor interactie, want tijdens de sessie doet Amenra een Q&A waarbij je al je vragen kan stellen!

Op de Muzikantendag kan de muziek natuurlijk niet ontbreken! Daarom zal de band enkele instrumentale, stripped down akoestische nummers brengen en zal ook gitarist Mathieu Vandekerckhove aan bod komen met zijn soloproject Syndrome

Ga naar Amenra

Mauro Pawlowski

Tijdens de sessie 'Met Mauro In De Mist' zal Mauro in de Club enkele akoestische songs brengen (solo), voorzien van de nodige tekst en uitleg. Door zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld kent hij de kneepjes van het vak en die tips en tricks wilt hij graag met jullie delen! Vragen? Geen probleem, want jullie mogen al je muzikale vragen op hem af te vuren tijdens de Q&A!

Ga naar Mauro Pawlowski
Toren - popadvies

Uiteraard kan popadvies niet ontbreken tijdens Muzikantendag. Op het bovenste verdiep van de Toren kan je je verwachten aan adviessessies; praktijktips met experten die een hoop mythes de wereld uit zullen helpen. Heb je daarnaast een prangende vraag, klamp dan een van onze popadviseurs aan!

Foyer

De tijd dat dure studiotijd nodig was om kwaliteitsvolle producties af te leveren, ligt al lang achter ons. Met programma’s als Ableton en Cubase maak je muziekparels in je eigen slaapkamer. Kom je kennis over deze software bijschaven tijdens een van hun exclusieve Foyer-sessies. Online inschrijven is niet meer mogelijk, maar bij het infopunt op de Muzikantendag kan je te weten komen of er nog plaatsjes beschikbaar zijn!

AB Café - Demofeedback

13.00 - 18.00u

Dat de Muzikantendag ’13 anders zal zijn dan de vorige edities, is een feit. We gaan voluit voor een inspirerende dag voor muzikanten van alle niveaus. Ook demofeedback organiseren we dit jaar anders: met een schep er bovenop.

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk muzikanten feedback kunnen krijgen, verdubbelen we het aantal experts! Van bookers en labelmanagers tot organisatoren, journalisten, enz. Een heuse 'who's who' van de Vlaamse muziekscene met concrete tips en zeer bruikbare raad in de aanslag. Daarbij beperken we ons niet tot pop & rock, ook andere genres komen aan bod (jazz, metal, folk, kleinkunst, soul, world,...).

De deadline om je in te schrijven voor demofeedback is verstreken. Toch is er goed nieuws, je maakt nog kans op feedback. Check op Muzikantendag vanaf 14.00u aan de ingang van het AB-Café of er een plaats is vrijgekomen!

Agora

In de Agora verzamelen we enkele merken en organisaties die de hele dag zeer bereidwillig op al je vragen een antwoord zullen verzinnen.

Variphone

We verwennen niet alleen je oren tijdens Muzikantendag met geniale inzichten en onwaarschijnlijk straffe strepen muziek, maar denken ook aan de berscherming van je lieflijke oren. 

Ook Variphone -marktleider voor in-ear systemen en hearing coaching- staat klaar voor jou. Op zoek naar gehoorbescherming op maat? Hier moet je zijn!  

Ga naar Variphone

Roland

Zonder goeie uitrusting geraak je er natuurlijk wat moeilijk. Waar haal je die uitrusting? Bij Roland! Benieuwd naar de laatste nieuwe Roland-instrumenten voor de beste muziek en beste sounds? V-Drums, BOSS-gitaarproducten, Synths…  kijken mag, aanraken ook! 

Ga naar Roland
Huis 23

Dromen begint in je slaapkamer… en ook heel wat muzikanten schrijven hun nummers naast/in/op hun bed. Daarom creëren we samen met Ableton en Cubase een heuse ‘bedroom’-studio waar jij aan de knoppen zit!

Kennismaken met de software of prangende vragen over het gebruik ervan? De experts staan te popelen om je te ontvangen in hun slaapkamer.

Hou deze site in de gaten voor meer info!

KBC Demostudio
YAWNS naar de KBC Demostudio

Het was best moeilijk kiezen dit jaar. Het is duidelijk dat de Belgische muziekscene in een absolute stroomversnelling zit. Dat belooft nog voor de komende jaren. Na het beluisteren van alle 211 (!) inschrijvingen en een wijs beraad van de jury is hetYAWNS geworden. Dit vanwege het ruige en mysterieuze geluid dat zij weten te combineren met grote muzikaliteit. Ze krijgen een volledige opnamedag cadeau in de studio van de Ancienne Belgique onder begeleiding van topproducer Werner Pensaert. Daarnaast mag YAWNS in 2014 ook nog eens een support spelen in de AB. Bam jongeu!

Maes Aftershow
 
Uiteraard is de Muzikantendag een feest op zich. Om de pret echter niet te vroeg te beëindigen, breien we met plezier nog een aftershow aan de dag. Daarvoor kunnen we terecht in de Monk, waar vanaf 20u een gratis vat van Maes staat te wachten op de bezoekers, en vanaf 20u30 een getalenteerde band voor een muzikale eindnoot zorgt. Die winnaar zochten we aan de hand van het gloednieuwe vi.be-kanaal.